'Never Waste a Good Crisis' met SER-voorzitter Mariëtte Hamer Evenement

Op maandag 21 maart presenteert Het Nationale Theater in Den Haag de vierde en laatste aflevering van ‘Never Waste a Good Crisis’. In dit programma belichten voorvrouwen van belangrijke maatschappelijke organisaties de kansen die de coronacrisis ons biedt.

Dit keer is het woord aan Mariëtte Hamer. Wil jij hierbij zijn? Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Het Nationale Theater in Den Haag.

Wanneer  Maandag 21 maart
Tijd  20:15 uur
Plaats  Het Nationale Theater
 

Nederland anno 2050

Als voorzitter van de SER heeft Mariëtte Hamer gewerkt vanuit haar motto: iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving en op de arbeidsmarkt. De inspiratie om zich voor dit doel in te zetten, haalt Hamer uit haar persoonlijk leven, waarin onder andere jongeren een belangrijke rol spelen. Ook in de voorstelling op 21 maart is haar motto leidend.

Tijdens ‘Never Waste a Good Crisis’ met Mariëtte Hamer staan de dromen van jongeren centraal. Hoe creëren we een wereld met harmonie tussen mens, milieu en welvaart? Hoe kunnen we op hoge leeftijd in goede gezondheid van het leven genieten? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen die wíl werken ook kan werken? Hoe creëren we een wereld waar iedereen zich thuis voelt en iedereen de kans krijgt het maximale uit zichzelf te halen?

Ambitieuze agenda

Mariëtte Hamer vertelt eerst over haar persoonlijke betrokkenheid bij deze vragen. Ze gaat daarna in gesprek met jongeren over hun ideeën en dromen. Tenslotte nodigt ze het publiek uit om mee te praten over de acties die we zelf kunnen ondernemen voor een toekomstbestendig evenwicht. De theateravond ronden we af met een gezamenlijk actieplan, waar iedereen zijn steentje aan kan bijdragen.
Tot besluit van de avond stelt Jellie Brouwer, inmiddels traditiegetrouw, de Vergeten Vraag.

Theater en muziek

‘Never Waste a Good Crisis ‘ is een HOT-avond: het onderwerp wordt ook vanuit muziek en theater belicht en is een idee van programmamaker Paul Slangen. Op maandag 21 maart speelt de HNT-huisband onder leiding van Florentijn Boddendijk en Remco de Jong. Femke Arnouts schrijft speciaal voor de gelegenheid een scène, die wordt geregisseerd door Eric de Vroedt en gespeeld door Hein van der Heijden en Scott Beekhuizen.

Tijd en plaats

De voorstelling start om 20:15 uur in de Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3 in Den Haag. De voorstelling eindigt omstreeks 22:00 uur.

Vervolg

De voorstelling met Mariëtte Hamer van 21 maart is de vierde bijeenkomst van een serie van vijf. Met de gasten uit eerdere edities van deze serie is er op 11 april een slotbijeenkomst in de Koninklijke Schouwburg. Dat wordt een hoopvol gesprek tussen vijf visionaire vrouwen dat ons helpt de daad bij het woord te voegen.

Arbeidsmarkt. Onderweg naar het werk.
Mariette Hamer met wereldbol © Dirk Hol