Lunchdialoog CAOP-SER: Meer jong kapitaal voor onze ouderen Evenement

Wat is er nodig om meer jongeren te laten kiezen voor een baan in de (ouderen)zorg? Wat is voor hen een uitdagende en goede leerplek? En hoe kunnen de instellingen stimuleren dat deze jonge zorgprofessionals in de zorgsector blijven en niet na een paar jaar de sector verlaten?

Het aantal 80-plussers in Nederland groeit sterk: in 2025 is er een verdubbeling ten opzichte van 2016. Dit betekent ook een toenemende zorgvraag. Niet alleen in de verpleeghuiszorg, maar juist ook bij de ouderen thuis. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, is voldoende capaciteit nodig. En dat is een enorme uitdaging waar de sector voor staat.

Verfrissende blik

SER en CAOP houden zich bezig met dit type vraagstukken. Zij doen dit samen met de wetenschap, overheid, werkgevers en werknemers. SER en CAOP organiseren deze lunch om het gesprek aangaan met (vertegenwoordigers van) jongerenorganisaties en (aankomende en werkende) jonge zorgprofessionals. In dit gesprek staat de vraag centraal wat er nodig is om jongeren te laten instromen in én te behouden voor de ouderenzorg. Voor dit vraagstuk is een verfrissende blik nodig, die ons kan helpen bij de ontwikkeling van beleid op dit gebied. Ga jij met ons hierover in dialoog?

Meer informatie

Wilt u meer weten over zorg en arbeidsmarkt? Ga naar de themapagina of kijk in de evenementenkalender of er binnenkort een bijeenkomst over dit thema georganiseerd wordt.

 

Please accept marketing-cookies to watch this video.