“Een leven lang ontwikkelen: hoog tijd voor actie!” Evenement

Leren en jezelf ontwikkelen vanzelfsprekend maken, tot een optimale leercultuur komen, voor en door mensen én organisaties. Dat is het doel van de beweging die de SER wil inzetten. Voor iedereen, een leven lang. Niet van boven opgelegd, maar van onderop doorleefd en doorgegeven.

Praktijkvoorbeelden

Er zijn veel regionale en (inter)sectorale initiatieven en goede praktijken waar anderen van kunnen leren. Want, zoals de OESO al opmerkte, er is in Nederland nog te veel onbenut potentieel. Dat talent willen we aanspreken. Daarom organiseerde de SER een grote bijeenkomst met veel praktijkprofessionals en praktijkvoorbeelden in de zaal en op het podium.

Nationale doe-agenda

Tijdens de bijeenkomst hebben we gezien en gesproken over wat er al gebeurt, wat verder versterkt kan worden en wat daarvoor nodig is. Deelnemers gingen hierover in gesprek met ministers Wouter Koolmees (SZW) en Ingrid van Engelshoven (OCW). De middag leverde veel inspiratie én markeerde het begin van lerende netwerken, waarin partijen samen een eerste stap naar een nationale doe-agenda zetten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Ga dan naar de themapagina of kijk in de evenementenkalender of er binnenkort een bijeenkomst over dit thema georganiseerd wordt.