Due Diligence Roadshow Training

Werk jij in de voedingsmiddelensector en wil je aan de slag met internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen? De SER organiseert samen met maatschappelijke organisaties uit het IMVO convenant Voedingsmiddelen een praktische tweedaagse due diligence training op vijf verschillende locaties in het land. Samen met vakgenoten leer je welke stappen je kunt nemen om risico’s vroegtijdig te signaleren en jouw keten te verduurzamen. Aan de hand van internationale richtlijnen bereiden wij jou voor op toekomstige wetgeving.

SER IMVO Due Diligence Roadshow 
© Shutterstock

Over de training

In deze training worden de belangrijkste aspecten van IMVO en internationale richtlijnen, zoals de UNGP’s en de OESO-richtlijnen, stap voor stap uitgelegd. Hierbij ligt de nadruk niet alleen op de theorie, maar ook hoe deze in de praktijk worden toegepast. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen, het delen van best practices en het bespreken van de uitdagingen in jouw bedrijf.

Wat levert deze training op?
• Kennis van IMVO en de OESO-richtlijnen
• Inzicht in de veelvoorkomende risico’s in jouw ketens
• Concrete handvatten om de ‘due diligence’ stappen toe te passen in jouw bedrijf
• Een mooie start om jouw bedrijf goed voor te bereiden op toekomstige wetgeving
• Uitwisseling met gelijkgestemden aan de hand van cases en oefeningen

Voor wie is het bedoeld?
Professionals in de voedingsmiddelensector die in hun rol te maken hebben met duurzaamheid, inkoop en IMVO. Denk aan directieleden, inkoopmanagers, QESH/KAM-managers en duurzaamheidsmanagers.

Praktische informatie
De training bestaat uit twee dagen, is gratis en vindt fysiek plaats op verschillende locaties in het land. Er geldt een maximum van 16 deelnemers en een minimum van 6 deelnemers per training. Leden van FNLI, CBL en KNSV krijgen voorrang als het maximum aantal deelnemers wordt bereikt. Twee weken voorafgaande de eerste trainingsdag krijgen niet-leden te horen of ze deel kunnen nemen aan de training. Koffie/thee en lunch zijn inbegrepen.

Data en locatie

Alle trainingen hebben inmiddels plaatsgevonden. Heb je interesse in deelname aan de Due Diligence Roadshow? Schrijf je alvast in via onderstaand formulier, dan houden we je op de hoogte van toekomstige trainingen.

Groningen
7 en 14 oktober (de training in Groningen zit vol)
Den Haag 9 en 16 november (de training in Den Haag zit vol)
Den Haag 21 en 28 oktober(De training in Den Haag zit vol)
Utrecht 4 en 11 november (De training in Utrecht zit vol)
Regio Amsterdam

25 november en 2 december (De training in regio Amsterdam zit vol)

 

Tijden

09:00 start van de training en 17:00 einde van de training.

Meer weten

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen? Neem contact op met het secretariaat van het IMVO convenant voedingsmiddelen via internationalrbc-agreements@ser.nl.