Meld je aan voor SER-Jubileum event Evenement

Op donderdagmiddag 1 oktober is het zo ver, dan vindt om 15.00 uur het jubileum webinar van de Sociaal-Economische Raad plaats: 70 jaar SER: Verbinding in samenleving. Dit event is bijzonder want het zal een online congres zijn, gratis toegankelijk voor iedereen. Koningin Máxima zal hierbij ook aanwezig zijn.

Webinar | 1 oktober 2020 | 15:00 – 16.15 uur

Meld je aan voor online congres

Programma

Onder leiding van presentatrice Nadia Moussaid bespreekt SER-voorzitter Mariëtte Hamer samen met vooraanstaande gasten de rol van de SER en de overlegeconomie in een sterk veranderende samenleving. Als wij echt een samenleving willen zijn waar iedereen meetelt, wat staat ons dan te doen? Hoe creëren we gezamenlijke heldere doelen in een samenleving die steeds meer gepolariseerd raakt? En hoe vertalen we dat naar beleid waarvoor breed draagvlak is? Ook als wij nog volop bezig zijn om de gevolgen van de coronacrisis te verwerken?

Eén ding weten we zeker: juist in sterk gepolariseerde tijden is verbinding cruciaal. Dat is wat Nederland sterk maakt en dat is ook precies waar de SER aan werkt en voor staat.

Met bijdragen van onder andere de Belgische historicus en publicist David van Reybrouck, columnist Sheila Sitalsing (o.m. Volkskrant) en strateeg Farid Tabarki (Studio Zeitgeist). Het SER-Jongerenplatform doet een oproep hoe we de wereld netjes doorgeven naar volgende generaties en Ingrid Thijssen (VNO-NCW) en Han Busker (FNV) gaan met deelnemers in gesprek. Op de event website vind je actuele en gedetailleerde informatie over dit webinar.

Aanmelden

Tijdens het webinar is het mogelijk online vragen te stellen aan de gasten in de studio. We verwachten - deels fysiek en deels via online streaming - gasten uit de wereld van politiek, overheid, bedrijfsleven en wetenschap.

Het belooft een prikkelend debat te worden met spraakmakende sprekers en volop interactie met de deelnemers. Om interactief deel te nemen aan de bijeenkomst is het belangrijk dat je je vooraf aanmeldt via de registratielink.

70 jaar SER: Verbinding in samenleving © Erik Brolin on Unsplash