Home | Secretariaat | Werken en leren bij de SER | Vacatures | Senior communicatieadviseur/persvoorlichter

Senior communicatieadviseur/persvoorlichter

De Sociaal-Economische Raad (SER) adviseert kabinet en parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economisch beleid. Ook verricht de SER activiteiten die voortvloeien uit bestuurlijke taken en zelfregulering. Daarnaast biedt de SER een platform om sociaal-economische vraagstukken te bespreken. In de SER werken onafhankelijke kroonleden, werkgevers en werknemers. Het secretariaat telt circa 100 fte’s.

De afdeling Communicatie is verantwoordelijk voor de corporate communicatie, waaronder pers- en publieksvoorlichting, woordvoering, organisatie van bijeenkomsten, redactie en vormgeving van publicaties, huisstijl, internet- en intranetsites en voor documentatiecollectie, informatieverstrekking en kennisoverdracht. De afdeling Communicatie adviseert de voorzitter, management en beleidsmedewerkers over de communicatie met de diverse doelgroepen en zorgt, via verschillende media, voor de uitvoering hiervan. Binnen de afdeling is een vacature ontstaan voor een

senior communicatieadviseur/persvoorlichter

fulltime (38 uur per week)
 

Wat ga je doen?

Je adviseert voorzitter, management en beleidsmedewerkers over de bijdrage die communicatie kan leveren aan de doorwerking van onze adviezen en projecten. Je coördineert en begeleidt de communicatie door communicatieplannen op te stellen en uit te voeren. Je staat de pers te woord, begeleidt interviews en stelt persberichten op. Je bent in staat onderwerpen onder de aandacht te brengen van relevante media en je beschikt over de creativiteit om op verrassende wijze vaak moeilijke onderwerpen bij verschillende doelgroepen onder de aandacht te brengen. Je kunt op strategisch en operationeel niveau opereren en bent in staat adequaat te adviseren en te overtuigen. Als ervaren communicatieadviseur heb je gevoel voor dienstverlening en oog voor kwaliteit.
Je werkt in een klein, hecht en professioneel team. Je bouwt je eigen portefeuille aan onderwerpen op en bent achtervang voor je collega’s.

Wie zoeken wij?

Je beschikt over een relevante communicatie-opleiding op academisch niveau, ruime ervaring als communicatieadviseur in een vergelijkbare (politieke) omgeving en weet hoe je moet omgaan met de pers. Je beschikt over een relevant netwerk in de media en kennis van en ervaring met de inzet van social media. Voorts beschik je over uitstekende redactionele en journalistieke vaardigheden, een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, een hoge mate van maatschappelijke en politieke sensibiliteit en een kennis van politieke processen en de werking van de Nederlandse overlegeconomie. Je bent initiatiefrijk, overtuigend en een stevige sparringpartner. Je houdt van werken in een dynamische omgeving en bent in staat om onder hoge druk te werken. Daarnaast ben je bereid om af en toe buiten reguliere kantoortijden te werken.

Wat biedt de SER jou?

De hoogte van het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt maximaal 4.986 euro bruto per maand op basis van een voltijds dienstverband (38 uur). De cao voor de SER is van toepassing. Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar, met bij goed functioneren uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. 

Informatie en sollicitatie

Informatie over de functie kun je inwinnen bij Liesbeth Breeveld, hoofd Communicatie, bereikbaar op telefoonnummer 070 - 3499 578. Je sollicitatie, voorzien van motivatiebrief en CV, kun je tot en met 1 juni 2017 richten aan de afdeling HR via sollicitatie@ser.nl. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

De SER streeft naar diversiteit in zijn personeelsbestand. Deze functie staat open voor mensen met een beperking. Aanpassingen zijn mogelijk, afhankelijk van de beperking.

SER-gebouw / © Christiaan Krouwels