Ivo Thomassen – Beleidsmedewerker Directie Bestuurszaken

“Ik heb altijd al voor een denktank willen werken.”


In mijn vorige baan was ik adviseur op het gebied van politiek maatschappelijke ontwikkelingen. Ook lobbyen was een onderdeel van mijn werk. En hoewel ik mijn werk heel leuk vond, was ik toch op zoek naar meer inhoud. Als lobbyist stip je vaak de grote lijnen aan terwijl ik de diepte in wilde. Ik heb altijd al voor een denktank willen werken.

Binnen de Directie ben ik multi-inzetbaar, dat wil zeggen dat ik op verschillende terreinen de bestuurstaak van de SER ondersteun. Door bijvoorbeeld onderzoek te doen, maar ook door beleidsnotities te schrijven of werkgroepen en commissies bij te staan. Neem het project Code Goed Bestuur voor de product- en bedrijfschappen. Het was een hele bevalling om in een zeer kort tijdbestek een code op te stellen. Maar aan het einde van de rit lag er wel een code die keurig op tijd aan de minster is aangeboden. En het mooie was: nog voordat de code officieel ingevoerd werd, gingen de product- en bedrijfschappen al in lijn met de code werken. Op zo´n moment merk je dat je heel direct invloed hebt op beleid en de uitwerking daarvan. Echt heel leuk.

Wij zijn een professionele organisatie met een hoge standaard. Dus als je wilt weten hoe het echt zit, moet je bij de SER zijn. Tegelijk is de SER een open organisatie waar verse ideeën en nieuwe theorieën altijd welkom zijn. Het actieve stagebeleid is daar een mooi voorbeeld van. Als je starters en stagiairs tot je organisatie toelaat, creëer je een win-winsituatie.

Je bent als werknemer – en als stagiair - goed af bij de SER. Het brede werkterrein, de goede infrastructuur, de open cultuur: het zijn allemaal zaken die daaraan bijdragen. Met 120 man in dienst is de SER voor mij ook echt een soort familie. Er zijn ook genoeg mogelijkheden om naast je werk met andere projecten mee te lopen - ik zit bijvoorbeeld in vijf interne werkgroepjes. Dat is goed voor mijn verdere ontwikkeling en ik leer meteen die 120 familieleden beter kennen…

Ivo Thomassen